kalitheanews.gr
Covermarathonbanner S (1)
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΛΙΘΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Μαραθώνιος ταινιών από 6 έως 9 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό κινηματογράφο Καλλιθέας 

Κοινοποίηση

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement» με την υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας διοργανώνει, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival), που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως και 9 Δεκεμβρίου στον Δημοτικό κινηματογράφο «Γιώργος Αντωνακάκης» (πρώην Καλυψώ) Γρ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς – Τ.Κ. 17671 – Καλλιθέα.

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 7 μ.μ. και 9 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11 μ.μ.
Θα προβληθούν 51 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 21 χώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλων των ειδών τις ταινίες όπως κωμωδίες, αισθηματικές, δράματα, περιπέτειες, αστυνομικές, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων. Εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας υπάρχουν τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) καθώς και πειραματικές.

Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ μερικές πραγματοποιούν παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρεμιέρες. Στην πλειονότητά τους έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ και συμμετοχές σε Oscar, Goya, Sundance, Βερολίνο, Κάννες, Λοκάρνο κλπ.

Ενδεικτικά μερικές από αυτές είναι:

  • Το πολεμικό δράμα Klondike (Κλόνταϊκ) που έφτασε από την Ουκρανία στα Όσκαρ και απέσπασε βραβεία σε 43 μέχρι στιγμής φεστιβάλ και δεκάδες υποψηφιότητες όπως: Οικουμενικό Βραβείο της Επιτροπής – Berlin IFF 2022, Βραβείο Σκηνοθεσίας για την Καλύτερη Διεθνή Παραγωγή (Δράμα) – Sundance Film Festival 2022, Βραβείο της Επιτροπής Νέων, Βραβείο των Κριτικών – Fribourg IFF 2022, Θεσσαλονίκης κλπ
  • Το υποψήφιο για Όσκαρ The Letter Room από τις ΗΠΑ με δεκάδες βραβεί
  • Same Old από τον Καναδά, βραβευμένο από Κάννες, Τορόντο, Raindance κλπ
  • Haut les Coeur’s (The Right Words) από τη Γαλλία με χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και βραβεία σε Sundance, Palm Springs, Chicago, Στοκχόλμη κλπ
  • Trumpets in the Sky από τη Γαλλία γυρισμένο στη Συρία με άνω των 70 βραβείων και υποψηφιοτήτων σε, Palm Springs, Clermont-Ferrand, Busan, Raindance, Στοκχόλμη, Τορόντο, Βρυξέλλες κλπ
  • Επίσης με δεκάδες βραβεία, όπως από Κάννες, Βερολίνο το Céu de Agosto (August Sky) από τη Βραζιλία, το The Last Day of Patriarchy από την Τσεχία με βραβεία σε Νίκαια, Χάγη, Γλασκώβη κλπ, το Fairplay από Γαλλία με βραβεία σε Clermont-Ferrand, Ελβετία Σουηδία κλπ, το Scale από το Ηνωμένο Βασίλειο με βραβεία σε Clermont-Ferrand, Λονδίνο, Raindance, Ζάγκρεμπ κλπ, το Le censeur des reves (Censor of Dreams) από τη Γαλλία με βραβεία σε Μιλάνο, Βαρσοβία, Ρώμη, το POPS από το Ηνωμένο Βασίλειο με βραβεία σε Woodstock, Austin,Χάγη κλπ και το Demon Box του Sean Wainsteim από τον Καναδά με άνω των 60 βραβείων και υποψηφιοτήτων.
  • έλος, αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στον σκηνοθέτη Nash Edgerton με τη προβολή της ιδιαίτερης τριλογίας των μικρού μήκους ταινιών του: Spider, Bear και Shark που απέσπασαν εκατοντάδες βραβεία σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτική ενημέρωση για τις ταινίες με το πρόγραμμα, περιλήψεις, φωτογραφίες και βίντεο, στην ιστοσελίδα και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook:
https://marathonfest.weebly.com/
www.facebook.com/marathonfest

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καλλιθέα Δημοτικό Συμβούλιο Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 20.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Μητσοτάκης από Καλλιθέα: Το κλίμα μυρίζει εκλογές, η ΝΔ θα είναι πρώτη και αυτοδύναμη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πρατήριο υγρών καυσίμων, βενζινάδικο, πλυντήριο αυτοκινήτων, αλλαγή λαδιών, διανομή πετρελαίου θέρμανσης.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

H ναυμαχία της σημαίας: Σε πόσα και ποια νηολόγια είναι κατανεμημένος ο ελληνόκτητος στόλος

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πρόσκληση σε τακτική & ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 20:30 & 21:00

«Πασχαλινή Συναυλία Filii Notas» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας τη Μ. Πέμπτη 2/5 ώρα 20:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ